Booking

Massage

Massage

Hvad er fysiurgisk massage?

Fysiurgisk massage er en behandlingsform som tager udgangspunkt i viden om kroppens anatomi og fysiologi. Det er dette fokus på kroppens anatomi samt den mere behandlende tilgang der adskiller denne type massage fra den mere kendte velvære massage. Med den fysiurgiske massage opnås dog også en både fysisk og psykisk velvære.

Den fysiurgiske massage har til formål at behandle lidelser i bevægeapparatet med hjælp af forskellige mekaniske principper som massage, kulde/varme og stræk. Den fysiurgiske massage må dog ikke ses som en behandling der kan stå alene men fungerer som et godt supplement til andre behandlingsformer.

 

Hvad kan jeg bruge den fysiurgiske massage til?

Fysiurgisk massage er derfor et godt supplement i behandling af eks. overbelastninger i væv og muskler (sener, bindevæv og ledbånd). Derudover kan det bruges til at vække muskulaturen så kroppen er klar til at yde optimalt inden en stor fysisk præstation som eks. et motionsløb. Ligeledes kan den fysiurgiske massage bruges til at afslappe musklerne efter en tid med stor aktivitet eller spænding. Du kan selv aktivt strække dine muskler ud ved hjælp af almindelige udstrækningsøvelser, her kan det dog være svært at ramme alle musklens fibre og typisk strækkes kun de korteste. Ved hjælp af den fysiurgiske massage er det muligt at nå de muskelfibre som ellers ikke får opmærksom og derved øge bevægeligheden i muskulaturen.  

Hvilke redskaber benyttes i fysiurgiske massage? 

I den fysiurgiske massage kan man både opleve en behandling med eller uden fedt.

Behandling uden fedt bruges bla. når man ønsker at opnå effekter som udspænding af muskulatur eller nedbrydning af bindevævsknuder hvor det kræver at terapeuten kan få godt fat i det pågældende område og lave vrid og stræk i muskulaturen.

Behandling med fedt bruges når man ønsker at opvarme, afspænde og smertelindre et område.

Den fysiurgiske massage vil altid starte ud med en undersøgelse af kroppens væv og muskulatur. Grundig undersøgelser ligger til grunde for, at den resterende behandling kan bygge på konkrete fund og bliver tilpasset til din krop og dine behov.

 

Teoretisk baggrund:

Alle vores massører har som minimum gennemgået undervisning svarende til nedenstående:

  • 200 timers anatomi
  • 225 timers fysiologi
  • 650 timers fysioterapeutisk praktik og teori
  • 100 timers sundhedspsykologi
  • 125 timers sygdom og farmokologi

 

Priser:

30 minutter 175,-

45 minutter 245,-

 

Priser pr. 1. Februar 2021:

30 Minutter 250,-

45 Minutter 330,-