Booking

Såler

Indlægssåler


I Hornslet Fysioterapi & Træning tilbyder vi fremstilling og tilpasning af specialindlæg til sko. Vi har to forskellige typer af indlægssåler på klinikken: SuperSole og Formthotics.

Der er fordele og ulemper ved begge typer, og du vil sammen med fysioterapeuten finde frem til den type som passer bedst til dig og dine fødder.

SuperSole

SuperSole-konceptet anvendes i privat praksis og findes på nuværende tidspunkt i Danmark, Tyskland, Spanien, Sverige samt Norge. Konceptet indebærer ordinering og udformning af SuperSole indlægssåler som supplement til almindelig fysioterapi i tilfælde, hvor en indlægssål kan medvirke til at afhjælpe eller forebygge fodrelaterede problemer, der manifesteres i kroppen. De vigtigste hensigter med SuperSole indlægssåler er korrektion og stødabsorbering.

Indlægssålerne

Konceptet arbejder med 5 basissåler: Care, Extreme, Active, Power og Slim.

Udformning

Hvis det efter anamnese og undersøgelse viser sig, at indlægssåler kan afhjælpe patientens problem, fremstilles der et par individuelt udformede SuperSole indlægssåler. Sålen opvarmes og placeres på en såkaldt ”Molding stand”, hvorefter patienten træder op på sålen. Herefter formes sålerne.

Indlægssålerne kan genopvarmes. Det giver fysioterapeuten mulighed for at ændre dem løbende, f.eks. hvis patientens fodstilling ændres som følge af indlægssål eller anden fysioterapeutisk behandling. Patienterne opfordres til at få indlægssålerne kontrolleret og evt. justeret hver 4.-6. måned. Læs mere på www.supersole.dk.

Prisen for et sæt er ca. 1500 kr., afhængig af hvor lang tid fremstillingen tager. Sålernes pris er 950 kr. Dertil kommer honoraret for 2-3 fysioterapeutiske normalbehandlinger. Normalbehandlingerne er tilskudsberettigede fra Den offentlige Sygesikring, hvis der foreligger en lægehenvisning. Ved medlemsskab af Sygesikring Danmark, ydes tilskud både med og uden henvisning. 

 

Formthotics

Formthotics System er baseret på den erkendelse, at fod- og benfunktion er mere end bare biomekanik.

Dette inkluderer overvejelser angående knogler, led, neurologiske og muskulære forhold såvel som biomekanisk teori. Formthotics System er en klinisk vurdering og et behandlingssystem baseret på 6 tests eller vurderinger for at diagnosticere dysfunktion, og som kan gentages for at vise, at funktionen er blevet forbedret ved hjælp af ortoser. Det er et omfattende, logisk og simpelt system opnået, hvor det har været muligt i efterprøvet videnskabeligt kendskab såvel som teori.Formthotics indlæg er fremstillet af EVA skum, og er ikke ”skræddersyede” til foden i samme grad som SuperSole indlæg.

De kan omformes ved brug af kiler eller pelotter under hæl eller forfod.Indlægget egner sig bedst til at behandle almindelige, relativt milde fod- og benproblemer.Prisen for et sæt er ca. 900 kr. afhængig af, hvor lang tid fremstillingen tager.Sålernes pris er 599 kr. Dertil kommer honoraret for 1-2 fysioterapeutiske normalbehandlinger som er tilskudsberettigede fra både den offentlige sygesikring og Sygesikring Danmark, hvis der foreligger en lægehenvisning.

Find os

 • Hornslet Fysioterapi & Træning
 • Dalgårdsparken 6
 • 8543 Hornslet
 • CVR: 32953166
 • Privatlivspolitik

Kontakt os

Online booking

  Ring endelig for tidsbestilling, hvis problemer med Online booking

Booking

Åbningstider

  Åbningstider:

  Mandag til torsdag: 8.00 til 17.00
  Fredag: 8.00 til 15.00
 • Telefontid:

  Mandag til torsdag: 8.00 til 17.00
  Fredage: 8.00 til 15.00