Booking

Solemaids

Solemaids - Effektiv behandling af severs syndrom

Hvad er Sever syndrom?

Severs syndrom begynder typisk med ømhed i hælene i timerne efter at barnet har løbet og været aktivt og efter et stykke tid begynder barnet at få ondt selv mens barnet er aktivt. Den konstante belastning, som hælene udsættes for, kan forværre tilstanden, og barnet har svært ved at udføre aktiviteter og må ofte afbryde træning eller kamp.

Smerten opstår, når gentagne belastninger forstyrrer hælbenets vækstzone, når knoglen er under hormonel forandring og endnu er blød. Tilstanden er normal hos børn i alderen 9-14 år, men kan starte allerede når barnet er 7 år. Severs syndrom er en tilstand, der vil fortsætte over tid og ikke efterlader varig skade. 

Hvordan behandles Severs syndrom?

Behandling er lindring og undgåelse af aktiviteter, der fremkalder smerten. For aktive børn kan det være svært at aflaste nok, og for dem kan Solemaid indlægssåler være en god løsning.

Solemaids er indlægssåler, der hjælper med hælsmerter på grund af Severs syndrom. Severs syndrom skyldes betændelse i vækstzonen bagerst i hælbenet og giver smerter hos aktive børn i alderen 9-14 år, men kan også forekomme hos lidt yngre og større børn.

Solemaids er designet til at lindre barndomssmerter i hælen, og siden sålen blev udviklet, har den hjulpet hundredvis af børn. Solemaids sikrer, at barnet hurtigt kan vende tilbage til sportsaktivitet på lige fod med holdkammeraterne.

Når Solemaids bruges i barnets fodtøj, kan barnet gå og løbe uden at belaste hælene. Og selv børn, der er meget ømme på hælen, vil bemærke, at smerterne forsvinder, når Solemaids kommer ind i fodtøjet. Solemaids fjerner trykket fra bagsiden af ​​hælene ved hjælp af kiler, og barnet kan gå og løbe rundt uden smerter.

Hvordan tester man for Severs syndrom?

For at teste om dit barn har Severs syndrom, kan du udføre to simple tests. Testene laves efter barnet har været fysisk aktiv, hvis der forekommer smerter ved testene, kan barnet have Severs syndrom.

 1. Squeeze test: Giv et fast klem med pege- og tommelfinger omkring barnets hæl.

 2. Hælgangtesten - Gå på hælene i bare fødder.

 

Hvis du ønsker en tid til dit barn, beder vi dig ringe til klinikken på 87621800 eller bestille tiden online ved at klikke på booking knappen nedenfor.

Find os

 • Hornslet Fysioterapi & Træning
 • Dalgårdsparken 6
 • 8543 Hornslet
 • CVR: 32953166
 • Privatlivspolitik

Kontakt os

Online booking

  Ring endelig for tidsbestilling, hvis problemer med Online booking

Booking

Åbningstider

  Åbningstider:

  Mandag til torsdag: 8.00 til 17.00
  Fredag: 8.00 til 15.00
 • Telefontid:

  Mandag til torsdag: 8.00 til 17.00
  Fredage: 8.00 til 15.00